Cserépkályhák

Kandallók

Kemencék, kerti sütők

Kályhaajtók, tűzbetétek, kiegészítők

Csempék

Dokumentációk


a bolt

A vakolt kályhák, valamint a téglakályhák egyedisége, jellemzi azok kivitelezését. Nincs két egyforma belőlük, karakteresek. Jellegüknél fogva, nem minden helyre illeszkednek látvány szempontjából, viszont ahova igen, oda nagyon odapasszolnak. A tömege, 1000-1500 kg saját súly magáért beszél. Tervezésnél figyelembe kell ezt venni.

kep kep

Amiről ne feledkezzünk meg: a jó huzatteljesítménnyel bíró kéményről, valamint a megfelelően száraz kemény tűzifáról. elengedhetetlen kellékei egy jól üzemelő kályhának.

kep kep

Az általunk épített kályhákba lehetőség van biztonsági üveggel ellátott ajtók beépítésére is, hogy a tűz varázslatos, meghitt nyugalmat árasztó hangulatát ne csak a kandalló tulajdonosok élvezhessék, valamint sütő beépítésre is van lehetőség

Egy kályha elkészítési ideje 2-6 nap mérettől függően.

kep kep
a bolt

A tűz melege összehozza a családot, baráti társaságot. Ez így volt régen is amikor a kemence mellett üldögélve meséltek a gyerekeknek, miközben sült a kenyér, a lángos.

kep

Ma újra fontosak lettek a már-már feledésbe merülő hagyományos dolgok, eredeti és tiszta ízek. Ehhez járul hozzá a kemence a maga ősi mítoszával, hangulatával.
Viszont fontosnak tartom, hogy a kemenceépítés is őrizze meg a hagyományait, régi elveit, eredeti anyagait is.

kepÉn nagyapámtól sokat hallottam arról, hogy mitől jó egy kemence, mesélt arról hogyan rakott napraforgó kóróból kemencebúbot, majd tapasztotta be sárral úgy, hogy belebújt.

Azt gondolom, hogy a régi dolgokban van valami őserő, energia, ami életkedvvel tölti fel a mai kor emberét is.


A kerti grillről általánosságban

A szabadban, a családdal, barátokkal eltöltött idő elengedhetetlen kelléke a kellemes kikapcsolódást nyújtó és egyre divatosabbá váló kerti grill.
A kerti grillezés nemcsak kellemesen eltöltött közös családi-baráti program, hanem egyben változatosság is a konyhai sütés-főzés után.

A kerti grill felépítése

A kerti grillezőt nem érdemes hagyományos téglából építeni, mert nem bírja sokáig, valamint a grillező belső felületét érdemes samott téglával bélelni,és lehetőleg télire védetté tenni!
Szép és időtálló kerti grilleket építünk megfizethető áron, teljes körű kivitelezéssel!

Cserépkályhák Kandallók Kemencék, kerti sütők Kályhaajtók, tűzbetétek, kiegészítők Címoldalra Csempekínálat Dokumentációk